Filosofie Kangoeroe High

Kangoeroe High biedt voortgezet onderwijs op  HAVO/VWO-niveau. Door onze kleinschalige school en persoonlijke aanpak stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit. Wij nemen de tijd om de ontwikkeling van uw kind te bepalen. Leerlingen hebben bij de KH de rust en ruimte om tot ontwikkeling te komen, terwijl wij ondertussen optimale begeleiding bieden. Dit doen we in klassen van gemiddeld 15-20 leerlingen en met veel persoonlijke aandacht per kind. Uw zoon of dochter krijgt meer zelfvertrouwen en het leerplezier neemt toe.

Wij bieden kansen aan op succes en vergroten deze door lesprogramma’s die aansluiten bij de leermogelijkheden van een leerling; dat is wat wij onze leerroute noemen.

Het gebeurt regelmatig dat de HAVO/VWO in het reguliere onderwijs tegenvalt en leerlingen uitstromen naar mulo. Dit is echter  niet altijd noodzakelijk. Misschien moet uw kind gewoon wennen aan de nieuwe school, valt zelfstandig huiswerk maken tegen of begint de puberteit een rol te spelen. Vanuit de basisschool is niet voor niets een advies afgegeven om mulo te gaan doen, aan de intelligentie van uw kind ligt het dus niet. Herkenbaar? Uw kind is altijd welkom bij ons. Instromen kan ook voor het tweede leerjaar van de onderbouw en zelfs gedurende het schooljaar. Indien nodig zetten wij hier extra hulplessen voor in.

Persoonlijke ontwikkeling

Leerlingen in de onderbouw hebben een leeftijd waarin zij een belangrijke persoonlijke ontwikkeling doormaken. Daar hebben wij aandacht voor. In onze omgangskunde en levenskunde-lessen staan we stil bij de wereld om ons heen en de rol van een ieder daarin. Wij organiseren regelmatig interessante excursies, bijvoorbeeld naar een rechtszaal,  kathedraal, of een boerderij.

Huiswerk op school

Onze leerlingen zijn onderbouwleerlingen en van 7.00 tot 15.00 uur op school en wordt het huiswerk onder toezicht in het leefhuis gemaakt. Thuis is er rust en tijd voor een goed gesprek, verder studeren voor een eventuele  toets, gezelligheid, sport en/of spel.

Bij aanmelding doen wij een startonderzoek. Onze eerste diepgaande kennismaking en het startpunt voor een voorspoedige ontwikkeling gedurende het schooljaar.