KH/KCS staat voor: Innovatie in het onderwijs = verandering, vernieuwing en verbetering

Welkom op de Kangoeroe High

Het voortgezet onderwijs krijgt met Kangoeroe High in de regio Kwatta a/d Marinus van Doornstraat ‘mooie toekomst’.

Een de nieuwe particuliere middelbare school Kangoeroe High, verrijst in oktober 2019 in het ruim opgezette pand aan de Marinus van Doornstraat no 6. Dit benadrukken de founders Jolanda Sweet en Vivian Hokstam.

Onze huidige brede school, de Kangoeroe Community School en de Kangoeroe High, vallen onder de scholengemeenschap van de Stichting Kangoeroe Community School. “Kwantitatief is het een grote sprong, maar wij houden de nadruk op het persoonlijke contact, de kleinschaligheid en de huiselijke sfeer; zo stellen Sweet en Hokstam. “Wij hebben de mogelijkheid om iets héél moois te creëren. Deze kans gaan wij met beide handen aangrijpen.”

Sweet en Hokstam zijn ervan overtuigd dat de KH een enorme meerwaarde wordt voor het Voortgezet onderwijs in de regio Kwatta en geheel Paramaribo. “De leerlingen krijgen de beschikking over een prachtig gebouw waar ze hun talenten volop kunnen ontwikkelen.”

De KH heeft haar eigen onderwijsconcept “het aanbod is breed”. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de reguliere vakken: Nederlands, Geschiedenis, Beeldende vorming, Rekenen & Wiskunde,maar ook Omgangskunde, Studiecoaching, MySchoolsnetworks, Sport, Ondernemersschap, Leren leren, 21ste eeuwse vaardigheden behoren tot ons curriculum..

Wellicht gaat er voor de leerlingen een wereld open.” Naast de school komen er ook een Leefhuis, een mediatheek, een gymzaal en een kantine voor gezonde voeding.Zo is de KH de toekomst, de plek waar bijvoorbeeld, diploma-uitreikingen en dramalessen kunnen worden gehouden.

Wij willen een open school zijn, waar iedereen aan kan meebouwen; ook proberen wij zoveel mogelijk met elkaar in gesprek te zijn: leerlingen, ouders en team. Op deze manier houden wij de kwaliteit van ons onderwijs nauwgezet in de gaten.

Wijsheid, vorming, drang, vervolgonderwijs en veiligheid zijn kernwaarden die hebben gemaakt dat wij hebben geluisterd naar de roep van ouders om door te gaan naar voortgezet onderwijs.

Wij hopen dat u via onze site de juiste informatie krijgt. Tevens krijgt u inzicht in ons  eigenzinnig onderwijsaanbod en de structuur van onze school.

KH biedt onderwijs op hoog niveau, met moderne middelen en aandacht, begeleiding en opvoeding voor elke leerling.

Ons KH pand dat staat aan de marinus van Doornstraat op Kwatta wordt nu gerenoveerd. Wij zijn beperkt bereikbaar. Indien u vragen heeft over de KH kunt u die mailen naar administratiekh@kangoeroeschool.com