Kangoeroe High

Welkom op de Kangoeroe High

KH/KCS staat voor:
Innovatie in het onderwijs = verandering, vernieuwing en verbetering

Onze nieuwe particuliere middelbare school Kangoeroe High, in het ruim opgezette pand aan de Marinus van Doornstraat no 6 draait vanaf oktober 2019. De founders Jolanda Sweet en Vivian Hokstam geven het volgende aan:

  • Wijsheid, vorming, drang, vervolgonderwijs en veiligheid zijn kernwaarden die hebben gemaakt dat wij hebben geluisterd naar de roep van ouders om door te gaan naar voortgezet onderwijs.
  • Wij zijn er zeker van dat KH een enorme meerwaarde wordt voor het Voortgezet onderwijs in de regio Kwatta en geheel Paramaribo. “De leerlingen beschikking over een prachtig gebouw, een goed gekwalificeerd docenten team, waar zij hun talenten volop kunnen ontwikkelen.”
  • De KH heeft haar eigen onderwijsconcept: “het aanbod is havo en vwo-niveau. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de reguliere vakken maar ook Omgangskunde, Studie coaching, My Schoolsnetworks, Sport, Ondernemerschap, Leren leren, 21ste -eeuwse vaardigheden behoren tot ons curriculum.
  • De school heeft ook een Leefhuis en een kantine voor gezonde voeding.

De Kangoeroe High, valt onder de scholengemeenschap van de Stichting Kangoeroe Community School. “Kwantitatief is het een grote sprong, maar wij houden de nadruk op het persoonlijke contact, de kleinschaligheid en de huiselijke sfeer; “Wij hebben de mogelijkheid om iets héél moois te creëren.

Wellicht gaat er voor de leerlingen een wereld open. Wij zijn een open school, waar iedereen kan meebouwen. Door in gesprek te blijven zorgen leerlingen, ouders en het KH-team ervoor dat de kwaliteit van ons onderwijs op peil blijft. Ook houden wij hierdoor de ontwikkelingen en werkwijze van de school transparant.

Wij hopen dat u via onze site de juiste informatie krijgt aldus de founders Jolanda Sweet en Vivian Hokstam.

Ons KH-pand dat staat aan de marinus van Doornstraat op Kwatta. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer(s): 534147/8177349 en via de mail : administratiekh@kangoeroeschool.com