Filosofie

Filosofie Kangoeroe High

Kangoeroe High biedt voortgezet onderwijs op  HAVO/VWO-niveau. Door onze kleinschalige school en goede onderwijskundige aanpak stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit. Leerlingen hebben bij de KH de rust en ruimte om tot ontwikkeling te komen, terwijl wij dat proces monitoren en bijsturen. Dit doen we in klassen van gemiddeld 15-20 leerlingen en met veel aandacht per kind. Uw zoon of dochter krijgt meer zelfvertrouwen en het leerplezier neemt toe. Wij bieden kansen aan op succes en vergroten deze door lesprogramma’s die aansluiten bij de leermogelijkheden van een leerling; dat is wat wij onze leerroute noemen.

Persoonlijke ontwikkeling

Leerlingen in de onderbouw hebben een leeftijd waarin zij een belangrijke persoonlijke ontwikkeling doormaken. Daar hebben wij aandacht voor. In onze omgangskunde en levenskunde-lessen staan we stil bij de wereld om ons heen en de rol van een ieder daarin. Wij organiseren regelmatig interessante excursies, bijvoorbeeld naar een rechtszaal, kathedraal, of een boerderij.

Huiswerk op school

Onze leerlingen zijn onderbouwleerlingen en van 7.15 tot 14.00 uur op school.Wij hebben voor alle lessen blokuren waardoor er tijd genoeg is voor uitleg en het maken van huiswerk. In het leefhuis is het ook mogelijk om huiswerk te maken. Thuis is er rust en tijd voor een goed gesprek, verder studeren voor een eventuele toets, gezelligheid, sport en/of spel.

Bij aanmelding doen wij een startonderzoek. Onze eerste kennismaking en het startpunt voor een zorgvuldige eventuele plaatsing op onze school.